Vacunació Identificació LeishmaniosiCampanya de Vacunació Antiràbica i Identificació Animal.

La vacunació tindrà caràcter obligatori en gossos des dels tres mesos d'edat i estarà recomanada en gats i fures .
No obstant això , no es podrà vacunar cap animal dels esmentats anteriorment que no estigui prèviament identificat mitjançant els sistemes d'identificació autoritzats i homologats per la Direcció General de Medi Ambient.

Amb caràcter previ a la vacunació , el veterinari realitzarà un examen de salut per determinar si l'animal reuneix les condicions idònies per sotmetre a aquest tractament preventiu.
La identificació individual té caràcter obligatori en gossos i gats des dels tres mesos d'edat i es realitzarà mitjançant els sistemes d'identificació autoritzats i homologats per la Direcció General de Medi Ambient, d'acord amb l'Ordre 11/1993, de 12 de gener, sent aquesta identificació única durant la vida de l'animal


La implantació d'un microxip al teu gos o cadell

Un microxip és una forma ràpida, segura i barata d'identificar permanentment al teu animal de companyia. Té la mida d'un gra d'arròs i s'implanta sota la pell del cadell, generalment a la part inferior del seu coll. Cada xip porta un codi únic que pot ser identificat mitjançant un lector disponible a la majoria de les clíniques veterinàries , comissaries, ajuntaments i centres d'acollida. Si alguna vegada algú troba al teu gos perdut sense collaret, el xip servirà perquè puguin localitzar-te.

Pots ser tu qui decideixi portar el gos al veterinari perquè li posi un microxip . En altres casos, t'oferiran aquesta possibilitat en un centre d'acollida local, el criador, la residència canina o fins i tot un concurs caní organitzat localment.

Recorda que encara que el teu gos porti un microxip , segueix sent obligatori per llei que porti també un collaret i una placa identificativa.


La Leishmaniosi

La leishmaniosi canina és una malaltia parasitària greu en el gos , causada per un paràsit ( protozou microscòpic ) denominat Leishmania. El primer símptoma clínic més habitual és la pèrdua de pèl , sobretot al voltant dels ulls , orelles i el nas. Segons la malaltia va avançant, el gos perd pes encara que no perd la gana. Són habituals les ferides a la pell, especialment al cap ia les potes , en les àrees on el gos està en contacte amb el terra a tombar o seure.

Quan el quadre es torna crònic, aquest es complica observant-se en molts casos símptomes relacionats amb insuficiència renal.
Veure pdf