Consells per a PeriquitosDieta: La dieta del nostre periquito ha de ser equilibrada i rica en varietats per tal d’aportar-li una bona font de hidrats de carboni, una altra de proteïnes i una altra de greixos. Això ho podem aportar mitjançant una bona mescla de llavors (comercialitzada en molts establiments), llavors germinades i fruita del temps rentada i tallada a trossets. Evitar la patata crua i l’aguacate per possible efectes tòxics.

Aigua: Sempre a disposició i en abeuradors (així evitem que els excrements vagin dins). L’aigua si és embotellada millor que de l’aixeta ja que porta un excés de clor i altres minerals.

Bany: Durant l’època de calor els hi encanta el bany. Pot posar-hi una banyera especial per canaris o be vaporitzar-los (no utilitzar l’aigua de l’aixeta ja que els hi pot produir picors).

Allotjament: Normalment els periquitos es tenen amb gàbies individuals. Consulti amb el seu veterinari si la gàbia és suficientment gran per a ell. Les barretes on descansen els peus dels periquitos han de ser sempre de fusta i de varies mides per evitar les lesions d’aquests.

Generalitats:


Eviti els corrents d’aire bruscos.
Vagi alerta si els té al carrer (hi ha molts animals que són depredadors per instint com ho pot ser el gat, gos, garsa “URRACA” i les serps.