Consells per a gossosParlem de Vacunes.

És important vacunar les nostres mascotes per dues raons;
* 1ª perquè abans de vacunar explorem i revisem l’animal. Això, ens permet conèixer el seu estat de salut. Si aquest és el correcte procedim a vacunar-lo, en cas contrari, no ho farem fins que es millori.
* 2ª perquè es vacuna de malalties infeccioses que tenen morbilitats (proporció d’animals afectats en un lloc i temps determinats) i mortalitats molt elevades. Així, intentem evitar que les nostres mascotes quedin afectades.
Els cadells joves (menors de 3-4 mesos) són els més susceptibles a les infeccions ja que desenvolupen un quadre més greu. Per això, són l’objectiu primordial de la vacunació.

Parlem de Vacunes.

En gossos de menys de 16 setmanes (4 mesos d’edat) es recomana una vacunació a les 6-8 setmanes, revacunant a les 3 setmanes i a les 6 setmanes de la primera vacunació. Si la primera vacuna es fica a les 9-12 setmanes, sols es revacuna 1 cop, 3 setmanes després.
Els animals de més de 16 setmanes queden protegits amb una única dosis vacunal. No obstant, aconsellem repetir la dosis 3 setmanes després.
Aquesta pauta pot variar segons el tipus de vacunes utilitzades o segons els criteris de cada veterinari.
A més, cal dir que a partir dels 6 mesos s’aconsella vacunar contra la ràbia.

Esquema de la pauta explicada:

Parvovirosis Primera Pentavalent Segona Pentavalent
+ Brom (moquillo)—— (Brom,Hepatitis,Pavo, ————— recordatori de la 1ª
Parainfluença i Leptospirosis)

A les 8 setmanes a les 11 setmanes a les 14 setmanes

Un cop a l’any, es fica una dosis recordatori.